Manyetik Kireç Önleyici Çalışma prensibi

Miramak Manyetik Kireç Önleyici Çalışma prensibi

Manyetik Kireç Önleyici Cihazımızın içinden geçen su cihazdan geçmeden önce kireç şekli kristalize olup iğne uçlu görünümdedir. Kalsiyum ve Magnezyum molekülleri (-) ve (+) yüklü oldukları için, birbirlerini çekerek boru çeperlerinde kireç taşı oluşumunu sağlarlar. Cihaz içerisindeki manyetik alan geçen suyun kalsiyum ve magnezyum bileşenlerinin yapısal formunu değiştirdiği gibi, aynı zamanda bütün elektrik yüklerini (+) ya çevirir. Kristalize olamayan bu bileşiklerdeki elektrik yükleri (+) elektrikle yüklendiği için, suyun içinde birbirlerine değmeden suyla beraber dışarıya atılımını sağlar.

Manyetik alanın etkisiyle sudaki kalsit büyük oranda aragonite dönüşür. Suda çökelen kireç kalsit yerine aragonitten oluştuğu için sert bir tabaka yerine yumuşak bir tabaka halindedir. Manyetik alan aynı zamanda suyun iletken olması sebebiyle bütün tesisat boyunca taşınır.  Bu sayede tesisat da daha önceden oluşmuş kalsit tabakaları aragonite dönüşerek sistemden uzaklaşır.

manyetik kireç önleyici çalışma prensibi

Kalsit

Sudaki kalsiyum karbonatın %50,%80i kalsitten oluşur. Kalsit düşük sıcaklıklarda kısmen orta ve yüksek sıcaklıklarda ise tamamen çökelerek sert kireç tabakası oluşturur. Bu oluşan kireç metal, plastik, cam vb. yüzeylere rahatlıkla yapışır. Diğer minerallerle birlikte çökmesi sonucu ise kayaç sertliğinde kireç tabakaları oluşur.

Aragonit

Sudaki kalsiyum karbonatın %15,%45i aragonitten oluşur. Daha yüksek sıcaklıklarda küçük tanecikler halinde oldukça yumuşak kireç oluşturan kalsiyum karbonattır. Aragonitten oluşan kireç sistemlere yapışmaz. Açık sistemlerde tesisattan dışarı atılır, kapalı sistemlerde ise depoda yumuşak kireç olarak birikir. Temizlenmesi çok kolay ve zararsızdır.

 

Manyetik Kireç Önleyiciler

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.